Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Tango "Ο χορός του πάθους"

Αποφάσισα να γράψω για ένα είδος χορού, το οποίο με ελκύει.Όπως θα έχετε είδη καταλάβει από τον τίτλο της ανάρτησης πρόκειται για το tango.
Ανακάλυψα τις παρακάτω πληροφορίες ,οι οποίες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες,και αποφάσισα να τις γράψω σαν ανάρτηση στο μπλοκ.Ελπίζω να σας αρέσουν.

TO ΤΑΝΓΚΟ είναι ένα φαινόμενο που παρεξηγήθηκε πολύ. Και στη χώρα μας. Οι ρίζες του οπισθοχωρούν στο χρόνο και σε συγκεχυμένες γεωγραφίες. Χορεύτηκε και τραγουδήθηκε στα πιο περιθωριακά μέρη προτού πορευτεί ως τα αριστοκρατικά σαλόνια του μεσοπολέμου της Ευρώπης και του Κόσμου. Oι μεγάλοι δημιουργοί του, παρά το γεγονός ότι αρχικώς στερήθηκαν ακαδημαϊκών ευσήμων και αναγνώρισης, αποτέλεσαν για δεκαετίες τη ζώσα καλλιτεχνική πρωτοπορία της Αργεντινής.


Μοναχικοί πολλές φορές εργάτες της μουσικής και του στίχου, περιφρονημένοι βάρδοι των λαϊκών συνοικιών, των αραμπάλες, που η ελίτ αγνοούσε, έγραψαν τη δική τους ιστορία που γέμισε το Μπουένος Άιρες με ήχους, μουσικές και χορευτικά ζευγάρια στο απαγορευμένο μισοσκόταδο κάποιων κακόφημων οίκων ή λασπωμένων στενοσόκακων. Αναγεννήθηκε στο όνομα του Άστορ Πιατσόλα, του Οράτιου Φερέρ και του Nuevo Tango. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί γι αυτό. Ταυτίστηκε ακόμα και με τον πιο βαθύ θύλακα της ανθρώπινης συνείδησης αλλά και με την αναζήτηση του πεπρωμένου.

Πλέον είναι ένας από τους πιο διάσημους χορούς,ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ο χορός του πάθους» και είναι μια πρόκληση για όποιον θελήσει να ασχοληθεί εξαιτίας του υψηλού βαθμού δυσκολίας του.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το τανγκο το εχω στο μυαλο μου ως ο χορος του παθους... θα ηθελα παρα πολυ να μαθω να χορευω.... μου αρεσε πολυ η εικονα και εμαθα πραγματα που δεν τα ηξερα για τον συγκεκριμενο χορο!!!!!

φιλακια πολλά!!!!!!

Demi είπε...

Άριστη η προσέγγισή σου στον αγαπημένο μου χορό! Είναι πράγματι ένας δύσκολος χορός, αλλά αυτό που για μένα έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι πως μπορεί να χορευτεί από όλους, ασχέτως ηλικίας, βάρους, ύψους και λοιπών διαστάσεων. Αρκεί μόνο το μεράκι (ή το πάθος, όπως θες το λες!)

mystery girl είπε...

Από τους πιο ερωτικούς χορούς που πραγματικά με συνεπαίρνει όταν τον κοιτώ, ειδικά όταν χορεύεται από επαγγελματίες χορευτές. Είναι πραγματικά δύσκολος χορός, αλλά αυτή είναι και η πρόκληση. Εξίσου παθασμένο και δύσκολο νομίζω ότι είναι και το φλαμένγκο.

amazone είπε...

Ευχαριστώ για τα λόγια σας.
Το tango είναι ένας υπέροχος χορός,για τον οποίο μπορεί η Demi να μας ενημερώσει λεπτομερώς μέσα από το μπλοκ της.

@Catherine
Μου αρέσει και εμένα πολύ το tango
και θα ήθελα να μάθω να χορεύω.
Η Demi έχει πολλές και καλές ιδέες.
Μπορείς να την ρωτήσεις!


@Demi
Βασικά ανυσηχούσα λίγο για την προσέγγισή μου.Χαίρομαι που σου άρεσε!!! :)


@mystery girl
Συμφωνώ μαζί σου!!!Αυτός ο χορός είναι πολύ δύσκολος,αλλά άμα κάποιος αγαπάει αυτό που κάνει τα καταφέρνει σε όλα.Το φλαμένγκο είναι ένας εξίσου υπέροχος χορός και σκοπεύω να κάνω και για αυτόν μια ανάρτηση.

Popi είπε...

Το τάνγκο είναι ένας ολόκληρος κόσμος...που όσο τον εξερευνείς ανακαλύπτεις πάντα νέα πράγματα...!Ξεκινά σαν ένα χόμπι και σιγά σιγά χωρίς να το καταλάβεις γίνεται εμμονή..τρόπος ζωής! Αυτό που μου αρέσει στο τάνγκο είναι οτι μιλάς χωρίς φωνή..ακούς την μουσική και οι αισθήσεις ξυπνάνε...!Είναι πολύ καλή η προσέγγισή σου!Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να μάθεις...!:-)

amazone είπε...

@Popi

Χαίρομαι που ένα νέο άτομο επισκέφτηκε αυτή την ιστοσελίδα.
Συμφωνώ μαζί σου και μόλις βρω λίγο χρόνο θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα μάθω να χορεύω tango.
Φιλάκια!