Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Ο Πλανήτης μας, εκμπέμπει σήματα S.O.S






Ο Πλανήτης μας βρίσκεται σε κίνδυνο!!! Κάθε μέρα μολύνεται και οδηγείτε στην καταστροφή!!!

Ο άνθρωπος φέρει την ευθύνη για αυτή την καταστροφή κατά 90%!!
Πρέπει όλοι να δράσουμε συλλογικά και να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα θηρία που κατασπαράζουν το σπίτι μας!!!
Αυτά τα θηρία (μόλυνση περιβάλλοντος, του αέρα και της θάλασσας,το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καυσαέρια,τα σκουπίδια, τα απόβλητα των εργοστασίων...) μέρα με τη μέρα καταστρέφουν το πλανήτη και ευθύνονται για τη δημιουργία πολλών ακόμα προβλημάτων, όπως είναι οι φωτιές ,η αύξηση της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων.
τα άρθρα που ακολουθούν μας αναφέρουν τις καταστροφές και τις συνέπειες στην ζωή που φιλοξενείτε πάνω στη γη. Διαβάστε αυτά τα άρθρα, ώστε να ενημερωθείτε για το κρίσιμο σημείο,
στο οποίο βρισκόμαστε.

Λόγω της τήξης των πάγων η στάθμη των ωκεανών θα ανέβει έως το τέλος του αιώνα κατά 18 έως 59 εκατοστά, σε σχέση με το 1990, αν και η άνοδος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, σε περίπτωση που λιώσει και το κάλυμμα του πάγου στην Ανταρκτική και τη Γροιλανδία. Το 2001, το IPCC προέβλεπε άνοδο κατά 9 έως 88 εκατοστά μόνο. Το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα το κάλυμμα του επιπλέοντος πάγου θα εξαφανίζεται το καλοκαίρι από την Αρκτική.
Μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι μέσα στα επόμενα 70 χρόνια, 200 με 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας ενώ οι πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές θα πλήξουν 7 εκατομμύρια νοικοκυριά. Τονίζεται μάλιστα ξεκάθαρα ότι στο μέλλον πολλές περιοχές του πλανήτη δεν θα μπορεί να υπάρξει ζωή εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Η άνοδος της θερμοκρασίας θα οδηγήσει στη λιμοκτονία εκατομμύρια ανθρώπους ως το 2080 ενώ σοβαρή λειψυδρία θα πλήξει την Κίνα, την Αυστραλία και περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι πιο πάνω καταστροφές θα δημιουργήσουν κύματα μεταναστών από περιοχές του Iσημερινού, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα δάση του Aμαζονίου θα καταστραφούν. Ειδικά στην Αυστραλία, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της, είναι αφιερωμένο ένα ολόκληρο κεφάλαιο, όπου αναφέρεται ότι ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος μπορεί να εξαφανιστεί.
Ορισμένα δε νησιά του Ειρηνικού θα πληγούν από την άνοδο της στάθμης των νερών και τις τροπικές καταιγίδες που θα εμφανίζονται πλέον ολοένα και συχνότερα, με μια πιθανότητα 66%.

Τουριστικό σκάφος πλέει κοντά σε έναν παγετώνα στην Ισλανδία.
Για την Ευρώπη η έκθεση επισημαίνει ότι οι παγετώνες των Άλπεων θα λιώσουν, και τα καλοκαίρια θα είναι αφόρητα ζεστά, κυρίως στις νότιες χώρες της. Η Eλλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία θα χτυπηθούν πρώτες από τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώ η Βρετανία και άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης θα βρεθούν αντιμέτωπες με ξηρασίες και υγρούς χειμώνες.
Ο μεγαλύτερος όμως φόβος των επιστημόνων είναι ότι με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας και των αερίων του θερμοκηπίου κινδυνεύει να καταστραφεί το γήινο οικοσύστημα. Γιατί καθώς τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται και το έδαφος θα γίνεται πιο ξηρό, τα μικρόβια που αναπτύσσονται αρχίζουν να εξουδετερώνουν την οργανική ύλη, με αποτέλεσμα τα δάση να μετατρέπονται σε παραγωγούς αερίων του θερμοκηπίου.



Το μόνο που θα χρειαστεί για ν' αρχίσουν να λειώνουν οι πάγοι στην Γροιλανδία είναι μια αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 3 βαθμούς Κελσίου.
Μια δραστική και αμετάκλητη άνοδος της στάθμης της θάλασσας στον κόσμο μπορεί να επέλθει ως αποτέλεσμα της τήξης των πάγων της Γροιλανδίας, αν συνεχιστεί ανεξέλεγκτα η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.
Επιστήμονες υπολόγισαν ότι το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας - που ήταν σταθεροί εδώ και χιλιάδες χρόνια -μπορεί να αυξήσει τη στάθμη της θάλασσας ως και 7 μέτρα. Έτσι θα πλημμυρίσουν μεγάλες εκτάσεις ξηράς, καθώς και ευάλωτες πόλεις που έχουν χτιστεί στο επίπεδο της θάλασσας, όπως το Λονδίνο. Μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το Μπανγκλαντές, θα εξαφανιστούν.
Το μόνο που θα χρειαστεί για ν' αρχίσουν να λειώνουν οι πάγοι είναι μια αύξηση της θερμοκρασίας γύρω από τη Γροιλανδία κατά περισσότερο από 3 βαθμούς Κελσίου.
Και οι υπολογισμοί δείχνουν ότι η συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα παραγόμενων από τον άνθρωπο αερίων του θερμοκηπίου θα έχει φτάσει γύρω στα μέσα του αιώνα σε επίπεδα που θα προκαλέσουν το λιώσιμο των πάγων. "Αντίθετα με τους πάγους στον Αρκτικό Ωκεανό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων λειώνει και ξανασχηματίζεται κάθε χρόνο, οι πάγοι της Γροιλανδίας, αν εξαφανιστούν, μπορεί να μην σχηματιστούν ξανά ακόμη κι αν το παγκόσμιο κλίμα επιστρέψει στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από τη βιομηχανική εποχή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: